Pekarski koncentrati

Pekarski koncentrati

Mješavine posebno odabranih sirovina koje zbog specifične tehnološke obrade poboljšavaju izgled, okus i aromatičnost krajnjeg proizvoda.

Sve koncentrat smjese su razvijene termičkom obradom žitarica, postupkom ekstruzije pod specifičnim vrlo strogim uvjetima, bez dodataka i na potpuno prirodan način. Koriste se za izradu visokovrijednih pekarskih proizvoda kvalitetnih organoleptičkih svojstava (okus i miris). Krajnji proizvod odlikuje se specifičnom aromom, hrskavom korom, produženom svježinom te visokom nutritivnom vrijedndosti.

KRUMPIROVA PEKA

KRUMPIROVA PEKA

Koncentrat za proizvodnju specijalnih krumpirovih proizvoda, sa dodatkom sušenog luka i začina.

POVRTNI MIKS

POVRTNI MIKS

Koncentrat za proizvodnju specijalnog kruha sa sušenim povrćem (mrkva, luk..).

SMJESA ZA KEKSE

SMJESA ZA KEKSE

Smjese za izradu keksa na bazi različitih vrsta žitarica (kukuruz, zob, heljda, pir).

ZOBENI MIKS

ZOBENI MIKS

Dodatak za izradu miješanog zobenog asortimana. Može se kombinirati sa različitim vrstama poboljšivača ovisno o željenom proizvodu.

KUKURUZNI KONCENTRAT SA ZAČINOM

KUKURUZNI KONCENTRAT SA ZAČINOM

Koncentrat za izradu miješanog kukuruznog kruha s začinom curry-a i kajenskog para uz dodatak suncokreta i granula kukuruza. Kruh i peciva su specifične boje, a presjek proizvoda je prošaran sjemenkama suncokreta i granulama kukuruza.

RAŽENA CIABATTA KONCENTRAT

RAŽENA CIABATTA KONCENTRAT

Koncentrat za proizvodnju svih raženih ciabatta, baquetta, francuza, peciva i kruha. Dobivaju se proizvodi sa otvorenom nejednolikom strukturom, hrskavom korom i aromatskim okusom.

RAŽENI KONCENTRAT

RAŽENI KONCENTRAT

Koncentrat za proizvodnju raženih proizvoda sa 30 do 70% raži. Služi za proizvodnju visokovalitetnih raženih proizvoda. Posebno se naglašava okus, boja i aroma raženih proizvoda.

CIABATTA KONCENTRAT

CIABATTA KONCENTRAT

Poboljišivać za proizvodnju svih vrsta ciabatta, baquetta, francuza, vodenog kruha i peciva. Osigurava da proizvodi imaju uz odgovarajuću proceduru velike rupe, te debelu ili tanku koru.

HAJDENI KONCENTRAT

HAJDENI KONCENTRAT

Koncentar za proizvodnju miješanog heljdinog kruha i peciva. Sadrži cijelo zrno heljde, koje je toplinski obrađeno i obogaćeno sa sladom. Proizvodi su vrlo atraktivni, nutritivno bogati, ugodne arome i okusa te produžene svježine.

Stukturni fondovi
OP Konkurentnost i kohezija
Europska unija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europski fond za regionalni razvoj. Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost društva Data-Bak d.o.o.