Pekarski koncentrati

Pekarski koncentrati

Mješavine posebno odabranih sirovina koje zbog specifične tehnološke obrade poboljšavaju izgled, okus i aromatičnost krajnjeg proizvoda.

Sve koncentrat smjese su razvijene termičkom obradom žitarica, postupkom ekstruzije pod specifičnim vrlo strogim uvjetima, bez dodataka i na potpuno prirodan način. Koriste se za izradu visokovrijednih pekarskih proizvoda kvalitetnih organoleptičkih svojstava (okus i miris). Krajnji proizvod odlikuje se specifičnom aromom, hrskavom korom, produženom svježinom te visokom nutritivnom vrijedndosti.

NATURIN MIKS

NATURIN MIKS

Koncentrat za proizvodnju integralnog kruha sa sjemenkama. Mješavina je više vrsta žitarica integralnog oblika (raž, pšenica, zob, ječam), obrađenih postupkom ekstruzije te s dodatkom više vrsti sjemenki.

OBITELJSKI KONCENTRAT

OBITELJSKI KONCENTRAT

Koncentrat za izradu pšeničnog kruha s dodatkom sjemenki suncokreta i sezama (6,2%).

PLANINSKI KONCENTRAT

PLANINSKI KONCENTRAT

Koncentrat za izradu pšeničnog kruha s dodatkom sjemenki suncokreta, sezama i lana (5%) te prženih sladova. Zbog dodataka prženih sladova proizvod ima specifičnu aromu i crvenu koru.

PUNOZRNATI KONCENTRAT

PUNOZRNATI KONCENTRAT

Koncentrat za proizvodnju rustikalnog kruha iz integralnih žitarica i sjemenki uljarica. Ovom raznolikom kombinacijom dobivaju se prirodni, slatkasti i vrlo ukusni kruh i pecivo bez dodataka masnoća i šećera.

PUNOZRNATI KONCENTRAT BUČA

PUNOZRNATI KONCENTRAT BUČA

Koncentrat za proizvodnju miješanog kruha i peciva sa bučinim sjemenkama. Mješavina je više vrsta žitarica integralnog tipa obrađenih specijalnim postupkom želanitizacije, s dodatkom bučinih sjemenki. Specifičan okus, miris i produžena svježina osiguravaju jedinstvena peciva i kruh.

SLANUTKOV KONCENTRAT

SLANUTKOV KONCENTRAT

Koncentrat za izradu specijalnog pšeničnog kruha sa dodatkom slanutka (15% slanutka u finalnom proizvodu). Koncentrat sadrži slanutak obrađen fizikalnom tehnologijom za postizanje više kvalitete i topivosti vlakana. Kruh se može prema Pravilniku deklarirati kao "Bogat dijetalnim vlaknima"

Stukturni fondovi
OP Konkurentnost i kohezija
Europska unija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europski fond za regionalni razvoj. Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost društva Data-Bak d.o.o.